Rabarbergrottor

Det fanns några små späda rabarber kvar i kökslandet. Alldeles perfekt för att kunna göra ett gäng med rabarbergrottor till eftermiddagsfikat idag. Rabarbergottor är jättegott!! Testa att baka det om ni har rabarber kvar.

När rabarberstjälkarna är späda så behöver man inte skala dem utan då räcker det att skiva upp dem innan man kokar ihop dem med lite strösocker. Blandningen fyller man sedan kakorna med precis som man gör när man bakar syltkakor 😀

RABARBERGROTTOR (ca 30 st)

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

.

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl

Fyllning: 100 g rabarber och 0,5 dl strösocker

 

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg.
  2. Tryck ihop degen. Lägg i kylen i ca 30 min.
  3. Skala och skär rabarber i bitar. Koka rabarber mjukt och krämigt tillsammans med strösocker i ca 7 min. Låt svalna.
  4. Rulla ut ca 30 bollar. Stora som studsbollar. Lägg dem på bakplåtar.
  5. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger. Fyll varje grop med rabarber upp till kanten.
  6. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15  min.

Gör en grop med tex. fingertoppen eller änden av en träslev. Fyll med rabarberkräm innan gräddning.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. malin skriver:

    vill bara säga att jag älskar dina recept ! har testat många och allt har blivit kanon gott

    1. Tusen tack Malin 😀 Vad glad jag blir!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..