ANNONS
Integritet på Tailsweep

Blåbärspaj

/

Idag lägger jag in ett nytt recept i kategorin Ediths Bästa. Denna gången blir det en supergod blåbärspaj med ett fantastiskt gott täcke 😀 Den är så god så jag hoppas att flera av er blir sugna på att testa att baka den.

Använder ni frysta blåbär som jag brukar göra så fixar man denna blåbärspaj på 5 minuter ungefär, resten sköter ugnen. Är man flitig och är ute och plockar blåbär i skogen så kan man ju så klart använda färska blåbär istället, helt efter eget tycke och med färska bär kan man hoppa över potatismjöl.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

BLÅBÄRSPAJ MED FANTASTISKT TÄCKE

Här hittar ni fler söta pajer – 26 söta pajer

Recept

  • 2 paket frysta blåbär (totalt 500 g)
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl sirap

Gör så här

  1. Häll blåbär i en pajform. Blanda runt med potatismjöl.
  2. Elvispa ihop de övriga ingredienserna. Fördela över blåbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 25-30 min)Servera blåbärspajen ljummen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Först hällde jag ut 2 paket frysta blåbär i formen. Hällde på lite potatismjöl och blandade runt. Potatismjölet gör att de frysta blåbären släpper ifrån sig mindre vätska.

Sedan körde jag ihop resten av ingredienserna med elvisp och täckte med degen över alla blåbär. Och så in i ugnen tills blåbärspajen fått fin färg. Enklare kan det knappast bli! Och såååå gott!!

Denna gången serverade jag blåbärspajen med gammaldags vaniljglass. Mums!

5

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00