Blåbärspaj

Idag lägger jag in ett nytt recept i kategorin EDITHS BÄSTA! Denna gången blir det en supergod blåbärspaj med ett fantastiskt gott täcke 😀 Den är så god så jag hoppas att flera av er blir sugna på att testa att baka den. Använder ni frysta blåbär som jag brukar göra så fixar man denna blåbärspaj på 5 minuter ungefär, resten sköter ugnen. Är man flitig och är ute och plockar blåbär i skogen så kan man ju så klart använda färska blåbär istället, helt efter eget tycke och med färska bär kan man hoppa över potatismjöl.

BLÅBÄRSPAJ MED FANTASTISKT TÄCKE

.

Recept

  • 2 paket frysta blåbär (totalt 500 g)
  • 1 msk potatismjöl
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl sirap

.

Gör så här:

  1. Häll blåbär i en pajform. Blanda runt med potatismjöl.
  2. Elvispa ihop de övriga ingredienserna. Fördela över blåbären.
  3. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 25-30 min)
  4. Servera blåbärspajen ljummen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

 

Nedan ser ni beskrivande bilder

Först hällde jag ut 2 paket frysta blåbär i formen. Hällde på lite potatismjöl och blandade runt. Potatismjölet gör att de frysta blåbären släpper ifrån sig mindre vätska.

Sedan körde jag ihop resten av ingredienserna med elvisp och täckte med degen över alla blåbär. Och så in i ugnen tills blåbärspajen fått fin färg. Enklare kan det knappast bli! Och såååå gott!!

Denna gången serverade jag blåbärspajen med gammaldags vaniljglass. Mums!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. malin skriver:

    ser väldigt gott ut ! ska göra denna nu ! nam nam

    1. Vad kul Malin, hoppas att du tyckte att den var lika god som jag tycker 😀 Den är en av mina favoriter bland alla blåbärspajer.

      1. malin skriver:

        Den blev super god! har testat många av dina recept och allt har varit riktigt gott TACK

        1. Vad roligt det gör mig jätteglad 😀

  2. Anna skriver:

    Ohlala! Ska testa detta! Man behöver ju inte plocka så mycket bär för en paj. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..