ANNONS

Köttfärslimpa med champinjonsås

/

KÖTTFÄRSLIMPA MED CHAMPINJONSÅS (ca 5 port)

Laga även en god PANNKAKSRULLE MED TACOFÄRS

Köttfärslimpa

  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g köttfärs

Gör så här

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med köttfärsen. Forma till en limpa. Lägg i en smord ugnsform.
  2. Pensla ev. köttfärslimpan med soya för fin färg. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min.

_______________________________________________

Champinjonsås

  • 2-3 dl champinjoner
  • Smör/salt/vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning (tex. grönsaksbuljong)
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 2 msk maizena redning
  • Soya

Gör så här

  1. Skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Häll på vatten. Hetta upp. Smält ner buljongtärning.
  2. Häll på mjölk och vispgrädde. Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens. Rör ner soya tills fin färg. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen småputtra tills köttfärslimpan är klar.

Servering : Köttfärslimpa, potatis eller potatismos, champinjonsås och grönsaker (tex. ångkokt broccoli)

Denna gången åt vi potatismos till köttfärslimpan men det är ju även gott med kokt potatis till. Som jag ofta skriver, det är en smaksak! Man tar det man gillar bäst. KRAM

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00