Köttfärslimpa med champinjonsås

Idag blev det en enkel och god middag med köttfärslimpa 😀 Köttfärslimpa är så smidigt, bara att blanda ihop färsen och så in i ugnen tills den är klar. Knappt någon disk och inte särskilt mycket arbete, det gillar vi. Eller hur?!

.

Köttfärslimpa

  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 600 g blandfärs (eller fläskfärs)

.

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom färsen. Låt svälla i 10 min. Blanda ihop med köttfärsen. Forma till en limpa. Lägg i smord ugnsform.
  2. Pensla ev. köttfärslimpan med soya för fin färg. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min.

___________________________________________

Champinjonsås

  • 2-3 dl champinjoner
  • Smör/salt/vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning (tex. grönsaksbuljong)
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 2 msk maizena redning
  • Soya

.

Gör så här:

  1. Skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Häll på vatten. Hetta upp. Smält ner buljongtärning.
  2. Häll på mjölk och vispgrädde. Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens. Rör ner soya tills fin färg. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra tills köttfärslimpan är klar.

Servering: Köttfärslimpa, potatis eller potatismos, champinjonsås och grönsaker (tex. ångkokt broccoli)

Denna gången åt vi potatismos till köttfärslimpan men det är ju även gott med kokt potatis till. Som jag ofta skriver, det är en smaksak! Man tar det man gillar bäst.

Vill ni servera ett riktigt gott bröd till maten så vill jag tipsa er om brödet på bilden nedan. Det är utan tvekan de godaste frallorna jag någonsin bakat 😀 Ni måste testa!!

Recept på dinkelfrallor KLICKA HÄR

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..