ANNONS

Brödkakor med kruskakli

/

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett nytt recept på bröd 😀 Enkla och goda brödkakor är det som jag vill tipsa er om denna gången. Väldigt smaskiga.

Brödet kräver mycket liten arbetsinsats eftersom det bakas ut som 3 stora brödkakor. Så här enkelt gör ni:

BRÖDKAKOR MED KRUSKAKLI (3 st)

Baka även saftiga STORA VETEKAKOR

Recept

  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • ca 12 dl vetemjöl

Topping : Mjölk, havregryn och kruskakli

Gör så här

  1. Smält smör. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar. Forma varje del till ett stort runt bröd (ca 1 cm tjockt)
  4. Pensla med mjölk. Strö på havregryn och kruskakli. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Grädda långt ner i ugnen 250° i ca 12 min

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

På denna bilden ser ni hur jag har format brödkakorna. Jag har lagt dem på ugnsplåtar, penslat med mjölk och strött på havregryn och kruskakli som topping. Toppingen gör att brödet ser extra fint ut och så ger det väldigt god smak.

När brödet har svalnat lite så kan man skära upp det i portionsbitar. Ellerkan man lägga fram en brödkniv och låta gästerna själva skära brödet i önskade bitar.

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00