Brödkakor med kruskakli

Idag ska ni få ett nytt recept på bröd 😀 Enkla och goda brödkakor är det som jag vill tipsa er om denna gången. Mycket liten arbetsinsats eftersom jag brukar baka detta brödet som 3 stora brödkakor och även om det tar tid att baka bröd så går ju faktiskt den största delen av tiden till att jäsa degen och då kan man ju passa på att göra något annat. Här kommer receptet på dagens bröd :

BRÖDKAKOR MED KRUSKAKLI (3 st)

Baka även mina STORA VETEKAKOR

.

Recept

 • 50 g smör
 • 2 dl mjölk
 • 3 dl vatten
 • 50 g jäst
 • 2 msk strösocker
 • 2 tsk salt
 • 1 dl kruskakli
 • ca 12 dl vetemjöl

Topping : mjölk, havregryn och kruskakli

.

Gör så här:

 1. Smält smör. Tillsätt mjölk och vatten. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av blandningen.
 2. Arbeta in resten av blandningen och övriga ingredienser. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar. Forma varje del till ett stort runt bröd (ca 1 cm tjockt)
 4. Pensla med mjölk. Strö på havregryn och kruskakli. Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
 5. Grädda långt ner i ugnen 250° i ca 12 min

På denna bilden ser ni hur jag har format brödkakorna och lagt dem på ugnsplåtar, penslat med mjölk och strött på havregryn och kruskakli som topping. Toppingen gör att brödet ser extra fint ut och så ger det väldigt god smak.

När brödet har svalnat lite så kan man skära upp det i portionsbitar eller lägga fram en brödkniv och låta gästerna själva skära brödet i önskade bitar.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 1. Jag har ganska nyligen hittat hit och jag ville bara säga att jag tycker så himla mycket om din blogg! <3

  1. Hej Frida! Åh stort tack för det och varmt välkommen hit ♥ Jättekul att du gillar bloggen. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..