Snurrbullar

SNURRBULLAR (ca 40 st)
Degen delas i 4 delar och kavlas ut till fyrkanter.
Mängden fyllning som står nedan räcker till 1 del.
Recept
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 msk stött kardemumma
- ca 14 dl vetemjöl
Fyllning : Mängden fyllning räcker till 1 fyrkant! 40 g smör, 1,5 msk strösocker och 0,5 msk kanel
(totalt ska ni använda mängden fyllning 4 gånger = 4 fyrkanter)
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Värm mjölk fingervarmt (37°) Lös upp jästen i mjölken. Lägg i tärnat smör. Rör ner strösocker, salt och kardemumma.
- Arbeta in vetemjöl med maskin i 5 min. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en ca 0,5 cm tjock fyrkant.
- Smöra varje fyrkant med rumsvarmt smör. Strö på strösocker och kanel (läs ovan)
- Vik fyrkanterna dubbla. Skär 2 cm tjocka remsor. Snurra remsorna (se bild) Rulla ihop de snurrade remsorna till bullar
- Jäs bullarna på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

0