ANNONS

Snurrbullar

/
SNURRBULLAR (ca 40 st)
.
Degen delas i 4 delar och kavlas ut till fyrkanter.
Mängden fyllning som står nedan räcker till 1 del.
.
Recept
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk stött kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning : Mängden fyllning räcker till 1 fyrkant! 40 g smör, 1,5 msk strösocker och 0,5 msk kanel

(totalt ska ni använda mängden fyllning 4 gånger = 4 fyrkanter)

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här:
  1. Värm mjölk fingervarmt (37°) Lös upp jästen i mjölken. Lägg i tärnat smör. Rör ner strösocker, salt och kardemumma.
  2. Arbeta in vetemjöl med maskin i 5 min. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en ca 0,5 cm tjock fyrkant.
  4. Smöra varje fyrkant med rumsvarmt smör. Strö på strösocker och kanel (läs ovan)
  5. Vik fyrkanterna dubbla. Skär 2 cm tjocka remsor. Snurra remsorna (se bild) Rulla ihop de snurrade remsorna till bullar
  6. Jäs bullarna på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

snurrbullar fina bullar

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00