Snurrbullar

SNURRBULLAR (ca 40 st)
.
Degen delas i 4 delar och kavlas ut till fyrkanter.
.
Använd ca 40 g smör, 1,5 msk strösocker, 0,5 msk kanel på varje fyrkant
.
.
Recept
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk stött kardemumma
  • ca 14 dl vetemjöl

Topping: Ägg och pärlsocker

.
Gör så här:
  1. Värm mjölk fingervarmt (37°) Lös upp jästen i mjölken. Lägg i tärnat smör. Rör ner strösocker, salt och kardemumma.
  2. Arbeta in vetemjöl med maskin i 5 min. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Kavla ut varje del till en ca 0,5 cm tjock fyrkant. Smöra varje fyrkant med rumsvarmt smör. Strö på strösocker och kanel (läs ovan)
  4. Vik fyrkanterna dubbla. Skär 2 cm tjocka remsor. Snurra remsorna (se bild) Rulla ihop de snurrade remsorna till bullar
  5. Jäs bullarna på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  6. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..