ANNONS
Integritet på Tailsweep

Key lime pie

/

En krämig paj med lime är en alldeles fantastiskt god dessert tycker jag. Just denna limepajen kallas för keylime pie 😀

Har ni inte testat att göra key lime pie innan så tycker jag att ni ska göra det nästa gång ni ska bjuda på dessert eller servera den som en god paj till eftermiddagskaffet. Detta är ett recept i kategorin EDITHS BÄSTA och det kommer här:

KEY LIME PIE – Fantastiskt god limepaj 😛

Följ länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Fyllning

  • 5 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 1-2 msk finrivet limskal
  • 1 dl pressad lime ( 3-4 st lime )

Botten : 150 g smör och 200 g digestivekex

Gör så här

  1. Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex.
  2. Tryck ut blandningen i en springform Ø ca 24 cm. Låt kexblandningen täcka botten och lite av kanterna. Grädda mitt i ugnen 175° i 10 min. Sänk sedan ugnen till 150°
  3. Fyllning : Blanda ihop allt till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 150° i 10 min.
  4. Ställ pajen i kylen i minst 3 timmar, gärna under natten. Servera key lime paj kylskåpskall med tex. vispad grädde.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Här har jag gräddat digestivebotten i 10 minuter. Under tiden som botten gräddades blandade jag ihop fyllningen som jag sedan hällde i formen som ni ser på bilden. I botten av formen hade jag klämt fast ett bakplåtspapper.

Tips! Av äggvitan som blir över kan ni baka denna kakan

Nu har pajen stelnat i kylen under natten. Jag har skivat upp lime som ska användas till dekoration.

På denna bilden ser nu hur krämig key lime pie är. Helt underbart god!

Jag dekorerade med skivad lime och serverade vispad grädde bredvid. För att göra pajen extra fin kan man spritsa ut grädden på pajen istället om man vill.

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00