ANNONS

Pizzasallad

/

Hej vänner. Idag ska ni få ett recept på en fantastisk pizzasallad som jag brukar göra på helgen.

Det blir mycket sallad så det räcker gott och väl som tillbehör till alla veckans middagar.

Alla här hemma älskar denna pizzasalladen och brukar säga att den smakar som på pizzerian 😀 Och den gör verkligen det, precis som på pizzerian. God God God…

Jag gör ofta pizzasallad på färdig kryddblandning men när jag gör en stor mängd pizzasallad så gör jag den från grunden som i detta receptet.

Jag hoppas att ni är många som vill testa detta receptet, det är ett topprecept som många av mina läsare frågar efter.

Tycker ni att det blir för stor mängd pizzasallad så kan ni enkelt halvera receptet.

EN STOR SATS PIZZASALLAD – VITKÅLSSALLAD

Testa även min SNABBA VITKÅLSSALLAD och VECKOSALLAD

Recept

  • 1 stort vitkålshuvud
  • Vatten
  • 3 dl rapsolja
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl torkad oregano
  • 1-1,5 msk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Strimla vitkål med tex. osthyvel. Det ska bli ca 5 liter riven vitkål. Lägg en del av vitkålen i ett durkslag.
  2. Koka upp en stor kastrull med vatten. Häll hett vattnet över vitkålen. Låt rinna av. Lägg över vitkålen i en stor bunke.
  3. Upprepa detta tills all vitkålen fått mjukna av hett vatten. Rör ihop övriga ingredienser. Börja med den mindre mängden salt och öka sedan på om så önskas. Blanda ihop med vitkålen.

När pizzasalladen svalnat, förvara i kylen i en eller flera bunkar med lock. Håller ca 1 vecka.

Ett topprecept på pizzasallad

Pizzasalladen smakar som salladen på pizzerian

Högsta betyg tycker vi som är heltokiga i denna salladen 😛

Tips! Torkad oregano finns att köpa i storpack. Kika i kryddhyllan i de större matbutikerna, där hittar ni det. 

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00