Räkpaj

RÄKPAJ
Laga även en mycket god RÄKPASTA
Fyllning
- 1 knippe dill
- 300 g skalade räkor (ca 1 kg oskalade räkor )
- 4 dl gräddfil
- 1 ägg
- 200 g riven ost
- 1,5 tsk citronpeppar
Pajdeg : 150 g smör, 3,5 dl vetemjöl, 2 äggulor, 1 tsk kallt vatten och 1 nypa salt
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Grädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Fyllning : Hacka dill. Lägg dill och räkor i pajskalet.
- Vispa ihop gräddfil, ägg, ost och citronpeppar och häll över räkorna.
- Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 40min.Servera räkpajen pajen ljummen med tex. VITLÖKSSÅS
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

0