ANNONS

Räkpaj med cayennepeppar

/
räkpaj (3)

RÄKPAJ MED CAYENNEPEPPAR

Laga även en mycket god RÄKPASTA

Fyllning

  • 200 g riven goudaost
  • 2 burkar räkor i lag (ca 340g räkor )
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 20 min. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
  2. Fyllning : Lägg ost i pajskalet. Låt räkorna rinna av och lägg dem över osten.
  3. Vispa ihop ägg, vispgrädde, tomatpuré, dill, salt och cayennepeppar. Häll blandningen över räkorna.
  4. Grädda långt ner i ugnen 200° i ca 30-35 min. Låt räkpajen vila lite innan servering. Servera pajen på buffé eller med tex. sallad och VITLÖKSSÅS

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

rakpaj-lag räkor
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00