Räkpaj med cayennepeppar

RÄKPAJ MED CAYENNEPEPPAR
Laga även en mycket god RÄKPASTA
Fyllning
- 200 g riven goudaost
- 2 burkar räkor i lag (ca 340g räkor )
- 4 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl hackad dill
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk cayennepeppar
Pajdeg : 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen i 20 min. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
- Fyllning : Lägg ost i pajskalet. Låt räkorna rinna av och lägg dem över osten.
- Vispa ihop ägg, vispgrädde, tomatpuré, dill, salt och cayennepeppar. Häll blandningen över räkorna.
- Grädda långt ner i ugnen 200° i ca 30-35 min. Låt räkpajen vila lite innan servering. Servera pajen på buffé eller med tex. sallad och VITLÖKSSÅS
Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med fisk och skaldjur

0