Kexchoklad
Hej vänner ♥ Det här kan jag lova är två lyckliga killar. Idag har vi bakat hemgjord kexchoklad tillsammans. Lite kladdigt att hantera smält nougat och choklad men det blir verkligen helt galet gott!
Mycket godare är köpt kexchoklad hälsar Melwin. Och jag håller verkligen med honom. Betyg 10 av 10 av oss alla här hemma och receptet hoppar rakt in i kategorin EDITHS BÄSTA. Det här MÅSTE ni testa!
KEXCHOKLAD (24 st)
Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor
Recept
- 3 st dubbelnougat (50 g/st)
- 500 g mjölkchoklad (150 g till fyllning + 350 g till ytterlager)
- 32 st smörgåsrån
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Bryt nougat och 150 g mjölkchoklad i bitar. Smält ihop över vattenbad. Bred blandningen på smörgåsrånen. Använd fyra rån med 3 lager fyllning. Upprepa tills rånen är slut.
- Ställ i kylen tills fyllningen stelnat. Skär sedan varje rån i tre delar.
- Smält ihop 350 g mjölkchoklad och rapsolja över vattenbad. Doppa de fyllda kexen i mjölkchokladen. Använd tex. två gafflar.
- Lägg kexchokladen på pappersklädd skärbräda. Låt stelna i kylen.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med godis och godiskakor
På denna bilden har jag lagt ihop 4 st smörgåsrån med 3 lager fyllning emellan.
Nu har fyllningen stelnat i kylen en stund och jag delar varje hög i tre bitar med en vass kniv.
Här kan ni se vilka smörgåsrån som jag har använt. Ett sådant paket räcker gott och väl. Det blir kex över. Kexchokladen är nu doppade runt om i smält choklad och har fått stelna i kylen.
Jag använde 3 st dubbelnougat som jag blandade ihop med den smälta chokladen när jag gjorde fyllningen. Vill man använda någon annan sorts nougat så går det så klart lika bra.