ANNONS

Vaniljbullar

/

vaniljbullar

VANILJBULLAR (48 st) – Fredriks favoritbullar

Baka även PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA

Recept
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning : 200 g rumsvarmt smör, 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vaniljsocker.

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här
  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Rör ut jästen med lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, salt, strösocker och kardemumma. Arbeta in vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen lätt och dela i två delar. Kavla varje del till en stor rektangel (ca 0,5 cm)
  5. Blanda ihop allt till fyllningen. Bred ut jämt fördelat på de två rektanglarna. Rulla ihop degen. Skär varje rulle i 24 bitar.
  6. Lägg bitarna på ugnsplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 5-7 min.

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00