Vaniljbullar
VANILJBULLAR (48 st) – Fredriks favoritbullar
Baka även PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA
Recept
- 50 g jäst
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 dl strösocker
- 2 tsk stött kardemumma
- 14-15 dl vetemjöl
Fyllning : 200 g rumsvarmt smör, 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vaniljsocker.
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
- Rör ut jästen med lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, salt, strösocker och kardemumma. Arbeta in vetemjöl.
- Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Knåda degen lätt och dela i två delar. Kavla varje del till en stor rektangel (ca 0,5 cm)
- Blanda ihop allt till fyllningen. Bred ut jämt fördelat på de två rektanglarna. Rulla ihop degen. Skär varje rulle i 24 bitar.
- Lägg bitarna på ugnsplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 5-7 min.
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor