Vaniljbullar

vaniljbullar

VANILJBULLAR (48 st)

 

Recept
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning: 200 g rumsvarmt smör, 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vaniljsocker.

Topping: ägg och pärlsocker

.

Gör så här:
  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
  2. Rör ut jästen med lite av blandningen.
  3. Tillsätt resten av blandningen, salt, strösocker och kardemumma. Arbeta in vetemjöl.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Knåda degen lätt och dela i två delar. Kavla varje del till en stor rektangel (ca 0,5 cm)
  6. Blanda ihop allt till fyllningen. Bred ut jämt fördelat på de två rektanglarna. Rulla ihop degen. Skär varje rulle i 24 bitar.
  7. Lägg bitarna på ugnsplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  8. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 5-7 min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..