ANNONS
Integritet på Tailsweep

Banankaka

/

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag ska ni få ett riktigt bra recept på en saftig och god banankaka 😀 Mums mums..

Det är en perfekt sockerkaka att baka när ni har prickiga bananer hemma, ju prickigare och mer mogen banan desto godare banankaka blir det.

BANANKAKA – Mycket saftig och god 😛

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 3 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 0,5 dl filmjölk
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk bikarbonat
 • 2 väl mogna bananer

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget och filmjölk.
 2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat. Rör ner i smeten.
 3. Mosa bananer. Blanda med smeten.
 4. Grädda i smord och bröad sockerkaksform. Nedre delen avugnen175° i ca 45 min. Låt banankakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

På denna bilden har jag blandat ihop den mosade bananen med smeten och fördelat ut smeten i smord och bröad sockerkaksform.

En riktigt saftig och god banankaka blir det på detta receptet. Tips! Har ni inte bikarbonat hemma så ersätt 1 tsk bikarbonat med 2 tsk bakpulver.

För sex dagar sedan fick vi vårt sjätte lilla underverk. Jag har mått dåligt under graviditeten och inte orkat skriva något personligt alls här i bloggen under den tiden. Jag har hållt mig till min stora röda tråd som är recept och endast skrivit lite om min graviditet på Instagram (där heter jag @madameedithblogg)

Nu efter förlossningen känner jag att mina krafter kommer tillbaka, jag är redan mycket piggare trots att det har gått mindre än en vecka efter förlossningen. Att jag inte berättat om graviditeten här på bloggen beror på hur jag har mått, inget annat.

Intresset på Instagram har varit stort runt vårt lilla nytillskott så jag tänker att jag ska dela med mig av lite bilder och annat även här, så fort tiden finns. Men nu kryper jag in i bebisbubblan igen… Trevlig helg!

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00