Banankaka

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag ska ni få ett riktigt bra recept på en saftig och god banankaka 😀 Mums mums..

Det är en perfekt sockerkaka att baka när ni har prickiga bananer hemma, ju prickigare och mer mogen banan desto godare banankaka blir det.

BANANKAKA – Mycket saftig och god 😛

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

 • 100 g rumsvarmt smör
 • 3 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 0,5 dl filmjölk
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 tsk bikarbonat
 • 2 väl mogna bananer

Gör så här

 1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget och filmjölk.
 2. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat. Rör ner i smeten.
 3. Mosa bananer. Blanda med smeten.
 4. Grädda i smord och bröad sockerkaksform. Nedre delen avugnen175° i ca 45 min. Låt banankakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

På denna bilden har jag blandat ihop den mosade bananen med smeten och fördelat ut smeten i smord och bröad sockerkaksform.

En riktigt saftig och god banankaka blir det på detta receptet. Tips! Har ni inte bikarbonat hemma så ersätt 1 tsk bikarbonat med 2 tsk bakpulver.

För sex dagar sedan fick vi vårt sjätte lilla underverk. Jag har mått dåligt under graviditeten och inte orkat skriva något personligt alls här i bloggen under den tiden. Jag har hållt mig till min stora röda tråd som är recept och endast skrivit lite om min graviditet på Instagram (där heter jag @madameedithblogg)

Nu efter förlossningen känner jag att mina krafter kommer tillbaka, jag är redan mycket piggare trots att det har gått mindre än en vecka efter förlossningen. Att jag inte berättat om graviditeten här på bloggen beror på hur jag har mått, inget annat.

Intresset på Instagram har varit stort runt vårt lilla nytillskott så jag tänker att jag ska dela med mig av lite bilder och annat även här, så fort tiden finns. Men nu kryper jag in i bebisbubblan igen… Trevlig helg!

4
24

Vaniljbullar

VANILJBULLAR (48 st) – Fredriks favoritbullar

Baka även PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA

Recept

 • 50 g jäst
 • 150 g smör
 • 5 dl mjölk
 • 0,5 tsk salt
 • 1 dl strösocker
 • 2 tsk stött kardemumma
 • 14-15 dl vetemjöl

Fyllning : 200 g rumsvarmt smör, 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vaniljsocker.

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här

 1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°)
 2. Rör ut jästen med lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, salt, strösocker och kardemumma. Arbeta in vetemjöl.
 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
 4. Knåda degen lätt och dela i två delar. Kavla varje del till en stor rektangel (ca 0,5 cm)
 5. Blanda ihop allt till fyllningen. Bred ut jämt fördelat på de två rektanglarna. Rulla ihop degen. Skär varje rulle i 24 bitar.
 6. Lägg bitarna på ugnsplåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
 7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i 5-7 min.

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

0
24

Frysa paprika

Hej! Paprika går bra att frysa. Jag brukar köpa mycket paprika när den finns att hitta till bra pris. Nu i september kan man hitta paprika för drygt 20 kr/kg i många affärer. När inte paprika är i säsong så kan den kosta upp emot 70 kr/kg.

Innan jag fryser paprika tar jag bort kärnhuset. Sedan skär jag den i strimlor. Paprikastrimlorna fryser jag in råa i fryspåsar, bäst blir det om man trycker till strimlorna lite på utsidan av påsen så att det blir ganska platta paket. Då blir det lättast att bryta isär paprikan när man ska använda den.

Innan påsen tillsluts trycker jag ut all luft så det inte bildas så mycket is. Fryst paprika går bra att använda i grytor, soppor och gratänger.

Gör man inte detta för ekonomisk vinning så kan man ju göra det för att spara tid. Det är väldigt smidigt att ha färdigstrimlad paprika i frysen. Ett moment mindre vid matlagningen och större chans att det slinker ner lite nyttig paprika i grytorna 😀

0
17