Banankaka

Idag ska ni få ett riktigt bra recept på en saftig och jättegod banankaka 😀 Perfekt sockerkaka att baka när ni har prickiga bananer hemma, ju prickigare och mer mogen bananerna är desto godare banankaka blir det.

BANANKAKA – Mycket saftig och god

 

Recept

100 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

2 ägg

0,5 dl filmjölk

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bikarbonat

2 väl mogna bananer

 

Gör så här:

Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget och filmjölk. Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat. Rör ner i smeten. Mosa bananer. Blanda med smeten.

Grädda i smord och bröad sockerkaksform. Nedre delen av ugnen 175° i ca 45 min. Låt banankakan svalna i formen innan du stjälper upp den.

På denna bilden har jag blandat ihop den mosade bananen med smeten och fördelat ut smeten i smord och bröad sockerkaksform.

En riktigt saftig och god banankaka blir det på detta receptet kan jag lova. Tips! Har ni inte bikarbonat hemma så ersätt 1 tsk bikarbonat med 2 tsk bakpulver.

För sex dagar sedan fick vi vårt sjätte lilla underverk. Jag har mått så dåligt under graviditeten och inte riktigt orkat skriva om något personligt alls här i bloggen under den tiden. Jag har hållt mig till min stora röda tråd som är recept och endast skrivit lite om min graviditet på Instagram (där heter jag @madameedithblogg) Nu efter förlossningen känner jag att mina krafter kommer tillbaka, jag är redan mycket piggare trots att det har gått mindre än en vecka efter förlossningen. Att jag inte berättat om graviditeten här på bloggen beror på hur jag har mått, inget annat. Intresset på Instagram har varit stort runt vårt lilla nytillskott så jag tänker att jag ska dela med mig av lite bilder och annat även här, så fort tiden finns. Men nu kryper jag in i bebisbubblan igen… Trevlig helg!

LOADING..