ANNONS

Källarfranska

/
Kallarfranska 1

Hej vänner ♥ Källarfranska kan man ju baka på lite olika sätt. Idag tänkte jag ge er ett enkelt recept på en av de smidigaste varianterna. Denna sortens källarfranska behöver endast jäsa i 40 min, perfekt att baka en helgmorgon till exempel.

Hela familjen kan ju hjälpa till. Någon arbetar ihop degen, någon dukar och plockar fram osten som bara blir godare av att få stå i rumstemperatur en stund. Och någon bakar ut källarfranskor och skjutsar in dem i den heta ugnen.

Eller bakar man källarfranskor när som helst, när man har tid, och låter dem svalna och sedan packar dem i fryspåsar. Fryst bröd blir godast att tina upp i rumstemperatur tycker jag.

Kallarfranska 1 5b9ea121598f8

KÄLLARFRANSKA (16 st)

Baka även goda BRÖDKAKOR MED GROVT MJÖL

Recept

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk matolja
  • 13-14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna. Arbeta degen i 5 minuter.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i 10 min.
  3. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Forma till en ca 50 cm lång längd. Skär i 16 bitar, formen på bitarna kan gärna variera. Pudra lite mjöl på ovansidan av frallorna.
  4. Låt jäsa under bakduk på ugnsplåtar i 30 min
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

kallarfranska-ediths
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00