Trekantiga grötbullar

TREKANTIGA GRÖTBULLAR (15 st)
Baka även en stor sats RUNDA GRÖTBULLAR
Steg 1. Gröt
- 1 dl havregryn
- 1 dl rågkross
- 0,5 dl kruskakli
- 3 dl vatten
- 25 g smör
- 2 dl filmjölk
Gör så här
- Koka havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt.
- Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör och filmjölk. Låt svalna till fingervarmt (ca 15 min)
***************************************************************
Steg 2. Deg
- 25 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- ca 8 dl rågsikt
Topping : Havregryn
Gör så här
- Lös upp jästen med den fingervarma gröten.
- Arbeta in salt, sirap och rågsikt.
- Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Rulla ut en rulle. Platta till den (ca 10×50 cm) Skär ut 15 st trekanter. Se bild.
- Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
- Pensla med vatten. Strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min
Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0