ANNONS

Trekantiga grötbullar

/
Grotbullar 3

TREKANTIGA GRÖTBULLAR (15 st)

Baka även en stor sats RUNDA GRÖTBULLAR

Steg 1. Gröt

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 0,5 dl kruskakli
  • 3 dl vatten
  • 25 g smör
  • 2 dl filmjölk

Gör så här

  1. Koka havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör och filmjölk. Låt svalna till fingervarmt (ca 15 min)

***************************************************************

Steg 2. Deg

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • ca 8 dl rågsikt

Topping : Havregryn

Gör så här

  1. Lös upp jästen med den fingervarma gröten.
  2. Arbeta in salt, sirap och rågsikt.
  3. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Rulla ut en rulle. Platta till den (ca 10×50 cm) Skär ut 15 st trekanter. Se bild.
  5. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla med vatten. Strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

grötbullar (4)
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00