Trekantiga grötbullar

Grotbullar 3

TREKANTIGA GRÖTBULLAR (15 st)
.
.
.
Steg 1. Gröt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 0,5 dl kruskakli
  • 3 dl vatten
  • 25 g smör
  • 2 dl filmjölk
.
Gör så här:
  1. Koka havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör och filmjölk. Låt svalna till fingervarmt (ca 15 min)
***************************************************************
.
Steg 2. Deg
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • Ca 8 dl rågsikt
Topping: Havregryn
.
.
Gör så här:
  1. Lös upp jästen med den fingervarma gröten.
  2. Arbeta in salt, sirap och rågsikt.
  3. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Rulla ut en rulle. Platta till den (ca 10×50 cm) 
  5. Skär ut 15 st trekanter. Se bild.
  6. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  7. Pensla med vatten. Strö på havregryn. 
  8. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

grötbullar (4)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..