ANNONS

Trekantiga grötbullar

/

Grotbullar 3

TREKANTIGA GRÖTBULLAR (15 st)
.
.
Steg 1. Gröt
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rågkross
  • 0,5 dl kruskakli
  • 3 dl vatten
  • 25 g smör
  • 2 dl filmjölk
Gör så här:
  1. Koka havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör och filmjölk. Låt svalna till fingervarmt (ca 15 min)
***************************************************************
Steg 2. Deg
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • ca 8 dl rågsikt
Topping : Havregryn
.
Gör så här:
  1. Lös upp jästen med den fingervarma gröten.
  2. Arbeta in salt, sirap och rågsikt.
  3. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Rulla ut en rulle. Platta till den (ca 10×50 cm) Skär ut 15 st trekanter. Se bild.
  5. Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.
  6. Pensla med vatten. Strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

grötbullar (4)

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00