Trekantiga grötbullar

Grotbullar 3

Steg 1. Gröt
1 dl havregryn
1 dl rågkross
0,5 dl kruskakli
3 dl vatten
25 g smör
2 dl filmjölk (3%)
*
Gör så här:
Koka havregryn, rågkross, kruskakli och vatten till en gröt. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner smör och filmjölk. Låt svalna till fingervarmt (ca 15 min)
*
Steg 2. Deg
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk sirap
Ca 8 dl rågsikt
Topping: Havregryn
*
Gör så här:
Lös upp jästen med den fingervarma gröten. Tillsätt salt, sirap och rågsikt. Arbeta ihop degen. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
*
Knåda degen på mjölat bakbord. Rulla ut en rulle. Platta till den. (ca 10×50 cm) Skär ut 15 st trekanter. Se bild! Låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 min.

Pensla med vatten. Strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..