ANNONS

Havrebullar

/
Havrebullar

Hej med ett brödtips ♥ Har ni barn som gillar att baka eller känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar? Då är det här ett bra nybörjarbröd.

Vanliga ingredienser som ofta finns hemma och inte det minsta krångligt att baka. Blir inte bullarna perfekt runda spelar inte det någon roll, gott blir det ändå. Så här bakar ni dem:

Havrebullar 2

SAFTIGA OCH GODA HAVREBULLAR (16 st)

Baka även goda BRÖDKAKOR MED GROVT MJÖL

Recept

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 1 msk sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl havregryn
  • ca 10 dl vetemjöl

Topping : Havregryn

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 16 bullar och lägg dem på ugnsplåt. 
  4. Pensla bullarna med vatten. Strö på havregryn. Jäs under bakduk i 30 min. 
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

havrebullarna edith madame
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00