Havrebullar

Havrebullar
Hej med ett brödtips! Har ni barn som gillar att baka eller känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar? Då är det här ett bra nybörjarbröd. Vanliga ingredienser som ofta finns hemma och inte det minsta krångligt att baka. Blir inte bullarna perfekt runda spelar inte det någon roll, gott blir det ändå. Så här bakar ni dem:
Havrebullar 2

Saftiga och goda havrebullar (16 st)
*
Recept
5 dl vatten
50 g jäst
3 msk matolja
1 msk sirap
1,5 tsk salt
3 dl havregryn
ca 10 dl vetemjöl
Topping: havregryn
*
Gör så här:
Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser. Låt jäsa under bakduk i 30 min
*
Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 16 bullar och lägg dem på ugnsplåt. Pensla bullarna med vatten. Strö på havregryn. Jäs under bakduk i 30 min. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..