Potatismos
Bilden visar även ugnsbakad falukorv – RECEPT HÄR
Potatismos
- 1 kg mjölig potatis (tex King Edward)
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl vispgrädde
- Salt och vitpeppar
- Ev. muskotnöt
Gör så här
- Skala och dela potatis i stora bitar (kortare koktid med delad potatis) Koka potatisen mjuk.
- Häll av kokvattnet. Tryck ner smöret i den varma potatisen. Låt smälta.
- Värm upp mjölk och vispgrädde i en kastrull. Rör mycket. Slå den heta blandningen över potatisen. Elvispa ihop moset (vispa inte för mycket, då kan moset bli klistrigt)
- Smaka av med salt (ca 2 tsk) vitpeppar (ca 0,5 tsk) och fint riven muskotnöt (ca 1 krm)
Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker