ANNONS

Potatismos

/
Potatismos

Bilden visar även ugnsbakad falukorv – RECEPT HÄR

Potatismos

  • 1 kg mjölig potatis (tex King Edward)
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • Salt och vitpeppar
  • Ev. muskotnöt
Gör så här:
  1. Skala och dela potatis i stora bitar (kortare koktid med delad potatis) Koka potatisen mjuk.
  2. Häll av kokvattnet. Tryck ner smöret i den varma potatisen. Låt smälta.
  3. Värm upp mjölk och vispgrädde i en kastrull. Rör mycket. Slå den heta blandningen över potatisen. Elvispa ihop moset (vispa inte för mycket, då kan moset bli klistrigt)
  4. Smaka av med salt (ca 2 tsk) vitpeppar (ca 0,5 tsk) och fint riven muskotnöt (ca 1 krm)

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00