Tzatziki

BÄSTA RECEPTET PÅ TZATZIKI – Gott till grillat 😛

Även DENNA och DENNA maträtten passar till tzatziki

Recept

  • ½ stor gurka
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grekisk yoghurt (tex.10%)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Dela den halva gurkan på längden. Gröp bort den vattniga mitten och släng den.
  2. Riv den fasta delen grovt på rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag. Strö över salt. Låt vattna ur (ca 1 timme)
  3. Rör ihop yoghurt, olivolja och svartpeppar. Pressa ner valfri mängd vitlök. Krama ur sista vätskan ur gurkan. Blanda ner gurkan i röran. 
  4. Låt tzatziki stå i kylen minst 1 timme eller längre, gärna över natten. Testa även Tildes tzatziki med creme fraiche – RECEPT HÄR

Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror

0
17

Havrebullar

Hej med ett brödtips ♥ Har ni barn som gillar att baka eller känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar? Då är det här ett bra nybörjarbröd.

Vanliga ingredienser som ofta finns hemma och inte det minsta krångligt att baka. Blir inte bullarna perfekt runda spelar inte det någon roll, gott blir det ändå. Så här bakar ni dem:

SAFTIGA OCH GODA HAVREBULLAR (16 st)

Baka även goda BRÖDKAKOR MED GROVT MJÖL

Recept

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 1 msk sirap
  • 1,5 tsk salt
  • 3 dl havregryn
  • ca 10 dl vetemjöl

Topping : Havregryn

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Rulla ut 16 bullar och lägg dem på ugnsplåt. 
  4. Pensla bullarna med vatten. Strö på havregryn. Jäs under bakduk i 30 min. 
  5. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0
15

Runda kolakakor

RUNDA KOLAKAKOR (ca 40 st)

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Kör ihop allt i matberedare eller använd elvisp. Tryck ihop till en deg. Plasta in och lägg i frysen i 10 min.
  2. Rulla ut små bollar (ca 40 st)
  3. Lägg bollarna på pappersklädda plåtar. Inte för tätt. Tryck till varje boll med en gaffel.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

0
17