Tzatziki
BÄSTA RECEPTET PÅ TZATZIKI – Gott till grillat 😛
Även DENNA och DENNA maträtten passar till tzatziki
Recept
- ½ stor gurka
- 1 tsk salt
- 3 dl grekisk yoghurt (tex.10%)
- 1 msk olivolja
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 vitlöksklyftor
Gör så här
- Dela den halva gurkan på längden. Gröp bort den vattniga mitten och släng den.
- Riv den fasta delen grovt på rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag. Strö över salt. Låt vattna ur (ca 1 timme)
- Rör ihop yoghurt, olivolja och svartpeppar. Pressa ner valfri mängd vitlök. Krama ur sista vätskan ur gurkan. Blanda ner gurkan i röran.
- Låt tzatziki stå i kylen minst 1 timme eller längre, gärna över natten. Testa även Tildes tzatziki med creme fraiche – RECEPT HÄR
Hitta utan bilder – Lista med stuvning, såser och röror