ANNONS

Tzatziki

/

Tzatziki 2

BÄSTA RECEPTET PÅ TZATZIKI – Gott till grillat 😛

Även DENNA och DENNA maträtten passar till tzatziki

Recept
  • ½ stor gurka
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grekisk yoghurt (tex.10%)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor

Gör så här:

  1. Dela den halva gurkan på längden. Gröp bort den vattniga mitten och släng den.
  2. Riv den fasta delen grovt på rivjärn. Lägg gurkan i ett durkslag. Strö över salt. Låt vattna ur (ca 1 timme)
  3. Rör ihop yoghurt, olivolja och svartpeppar. Pressa ner valfri mängd vitlök. Krama ur sista vätskan ur gurkan. Blanda ner gurkan i röran. 
  4. Låt tzatziki stå i kylen minst 1 timme eller längre, gärna över natten.

Testa även Tildes tzatziki med creme fraiche – RECEPT HÄR

.

Följ oss gärna på FACEBOOK

Följ oss gärna på INSTAGRAM

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00