ANNONS

Äppelsaft

/

Recept äpplen

ÄPPELSAFT (ca 2 liter)

Blanda ca 50% saft och 50% vatten när ni serverar saften.

Recept

  • 2 kg äpple (använd röda äpplen om ni vill ha rosa saft)
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 liter vatten
  • 1 citron (pressad)
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Kärna ur äpple och dela i bitar.
  2. Skrapa ur frön ur vaniljstången
  3. Koka upp vatten, äpple, vaniljfrön, pressad citron och strösocker. Drag sedan kastrullen åt sidan. Tag bort skummet med en slev.
  4. Rör ner cironsyra. Sila sedan saften i en finmaskig sil eller häll den genom en silduk
  5. Häll upp saften i flaskor. För att saften ska få längre hållbarhet kan ni sterilisera flaskorna: Lägg glasflaskorna i ugnen 100° När flaskorna är riktigt varma är alla bakterier borta. Korkarna kan ni koka i en kastrull.

Låt saften svalna i flaskorna med korken på. Förvara i kylskåp.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00