Knäckig äppelpaj
Hej kompisar ♥ Kul att ses 😀 Den godaste äppelpajen av dem alla måste väl ändå vara en knäckig äppelpaj med sirap i smeten. Håller ni med? Jag älskar det. Ett knäckigt sirapstäcke över ljumna klyftor av äpple Mmmm…
Och det är ju verkligen enkelt att baka en knäckig äppelpaj (det tar max 5 minuter) Servera äppelpajen till en kopp kaffe eller som en dessert med en klick vaniljvisp.
KNÄCKIG ÄPPELPAJ
Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE
Recept
- 5-6 äpplen
- 150 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
- 0,5 dl ljus sirap
Gör så här
- Skala, kärna ur och klyfta äpplen tunt. Lägg i en smord ugnsform.
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner övriga ingredienser till en knäckig smet. Fördela smeten över äppelklyftorna.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min. Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp
Den godaste äppelpajen av dem alla
Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med söta pajer och tårtor
På denna bilden har vi börjat skala äpple och sedan ska vi skiva dem i tunna klyftor. När äppelklyftorna är skivade så går det snabbt att röra ihop ett knäckigt täcke 😛 Ohlala så gott det är.
Här ser ni knäcksmeten som jag har täckt över äppelklyftorna. Den knäckiga äppelpajen ska nu få hoppa in i ugnen tills den har fått fin färg. Det tar ca 30-35 minuter. Mycket vaniljvisp ska det vara till äppelpaj 😀 Eller vaniljglass, det är också gott. Lycka till!