Knäckig äppelpaj

Den godaste äppelpajen av dem alla måste vara en knäckig äppelpaj med sirap i smeten. Riktigt enkel att baka och supergod att servera till en kopp kaffe eller som dessert. Passa på nu när det är säsong för våra svenska äpple 😀 Receptet kommer här:

KNÄCKIG ÄPPELPAJ

 

Recept

  • 5-6 äpplen
  • 150 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 dl ljus sirap

.

Gör så här

Skala, kärna ur och klyfta äpplen tunt. Lägg i smord ugnsform.

Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner övriga ingredienser. Fördela knäcksmeten över klyftorna.

Grädda mitt i ugnen 175° i 30-35 min

*

Servera med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

På denna bilden har vi börjat skala äpple och sedan ska vi skiva dem i tunna klyftor

När äppelklyftorna är skivade så rör man snabbt ihop ett knäckigt täcke

Här har äppelpajen toppats med knäcksmeten och är redo att hoppa in i ugnen tills den fått fin färg (ca 30-35 min) Mycket vaniljvisp ska det vara till äppelpaj 😀 Eller vaniljglass, det är också gott!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..