Blanda ca 50% saft och 50% vatten när ni serverar saften.
Recept
2 kg äpple (använd röda äpplen om ni vill ha rosa saft)
1 vaniljstång
1,5 liter vatten
1 citron (pressad)
5 dl strösocker
1 tsk citronsyra
Gör så här
Kärna ur äpple och dela i bitar.
Skrapa ur frön ur vaniljstången
Koka upp vatten, äpple, vaniljfrön, pressad citron och strösocker. Drag sedan kastrullen åt sidan. Tag bort skummet med en slev.
Rör ner cironsyra. Sila sedan saften i en finmaskig sil eller häll den genom en silduk
Häll upp saften i flaskor. För att saften ska få längre hållbarhet kan ni sterilisera flaskorna: Lägg glasflaskorna i ugnen 100° När flaskorna är riktigt varma är alla bakterier borta. Korkarna kan ni koka i en kastrull.
Låt saften svalna i flaskorna med korken på. Förvara i kylskåp.
Hej kompisar ♥ Kul att ses 😀 Den godaste äppelpajen av dem alla måste väl ändå vara en knäckig äppelpaj med sirap i smeten. Håller ni med? Jag älskar det. Ett knäckigt sirapstäcke över ljumna klyftor av äpple Mmmm…
Och det är ju verkligen enkelt att baka en knäckig äppelpaj (det tar max 5 minuter) Servera äppelpajen till en kopp kaffe eller som en dessert med en klick vaniljvisp.
På denna bilden har vi börjat skala äpple och sedan ska vi skiva dem i tunna klyftor. När äppelklyftorna är skivade så går det snabbt att röra ihop ett knäckigt täcke 😛 Ohlala så gott det är.
Här ser ni knäcksmeten som jag har täckt över äppelklyftorna. Den knäckiga äppelpajen ska nu få hoppa in i ugnen tills den har fått fin färg. Det tar ca 30-35 minuter. Mycket vaniljvisp ska det vara till äppelpaj 😀 Eller vaniljglass, det är också gott. Lycka till!