Saftig äppelkaka

Hej vänner ♥ Nu är det verkligen äppeltider och idag ska ni få ett recept på en jättegod och saftig äppelkaka 😀 Hoppas att ni blir sugna på att testa.

Denna äppelkakan är god både att skiva upp och äta som en sockerkaka med äpple i eller om man vill servera den som tex. dessert med vaniljvisp till.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med mjuka kakor

SAFTIG ÄPPELKAKA

Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kokande vatten
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 2 ägg

Fyllning : 3-4 äpplen, 0,5 dl strösocker och 2 tsk kanel

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Rör ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Rör med en slev ner hett vatten, vispgrädde och det smälta smöret i mjölblandningen.
  4. Vispa upp äggen med en gaffel. Rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm.
  5. Skala, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Vänd runt i strösocker och kanel. Tryck ner klyftorna i smeten.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 45min.Låt svalna i formen. Servera som en mjuk kaka eller med hemgjord vaniljvisp

Äppelkaka gräddad i springform. Kakan får svalna lite i formen innan kanten plockas bort.

Saftig och god äppelkaka serverad med en stor klick vaniljvisp. Lyxigt och gott men väldigt enkelt!

Jag avslutar detta inlägget med en bild på vårt sjätte underverk. Här är vår älskade lille Oscar 2 veckor gammal. Sover, äter och mår bra.

Fredrik håller på att plocka ut de 10 pappadagarna nu. 3 dagar i veckan är han ledig och idag är en av de dagarna. Jag har som ni vet kämpat mig igenom denna graviditeten och mått riktigt dåligt. Men åh vad värt det känns nu. Jag är lyckligare än någonsin och så tacksam för alla våra barn.

2
27

Ostbröd med chili

OSTBRÖD MED CHILI (4 st små limpor)

Baka även OSTFYLLDA VALLMOFRALLOR

Recept

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 dl finhackad chili (knappt)
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 2 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite vatten. Arbeta in resten av vattnet och övriga ingredienser.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord (tillsätt ev. mer mjöl) Dela i 4 delar. Forma till 4 små avlånga bröd. Skåra sneda streck i bröden. 
  4. Låt vila på en bakplåt utan bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 15 min.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

0
11

Äppelsaft

ÄPPELSAFT (ca 2 liter)

Blanda ca 50% saft och 50% vatten när ni serverar saften.

Recept

  • 2 kg äpple (använd röda äpplen om ni vill ha rosa saft)
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 liter vatten
  • 1 citron (pressad)
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Kärna ur äpple och dela i bitar.
  2. Skrapa ur frön ur vaniljstången
  3. Koka upp vatten, äpple, vaniljfrön, pressad citron och strösocker. Drag sedan kastrullen åt sidan. Tag bort skummet med en slev.
  4. Rör ner cironsyra. Sila sedan saften i en finmaskig sil eller häll den genom en silduk
  5. Häll upp saften i flaskor. För att saften ska få längre hållbarhet kan ni sterilisera flaskorna: Lägg glasflaskorna i ugnen 100° När flaskorna är riktigt varma är alla bakterier borta. Korkarna kan ni koka i en kastrull.

Låt saften svalna i flaskorna med korken på. Förvara i kylskåp.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept

0
10