Kardemummakaka
Hej vänner ♥ När man är sugen på kardemummakaka så får man helt enkelt baka det, så det gjorde vi idag 😛 Den här kardemummakakan är så lättbakad så även om jag är trött idag efter en spännande natt med bebis, så var bakandet inte särskilt ansträngande.
Och det är ju så värt det när doften från kardemumma sprider sig i köket. Och när man får provsmaka! Mmmmm… Det är ett enkelt recept med ingredienser som ofta finns hemma och det kommer här:
KARDEMUMMAKAKA
Tips! Filmjölk gå att byta ut mot naturell yoghurt
Här hittar ni fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 125 g smör
- 1 msk kardemummakärnor
- 1 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl filmjölk
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Topping : Kanel och pärlsocker
Gör så här
- Smält smör.
- Stöt kardemumma grovt med tex. mortel.
- Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smör, kardemumma och filmjölk i äggsmeten.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
- Fördela ut den tjocka smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö på kanel och pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka att kardemummakakan är genomgräddad. Låt svalna i formen.
En mycket lättbakad kardemummakaka
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med vetebröd & bullekakor
På denna bilden har jag fördelat ut den tjocka smeten i en smord springform. I botten av formen klämde jag fast ett bakplåtspapper. Över smeten har jag pudrat på kanel och strött på pärlsocker. Mängd efter tycke.
Kardemummakakan är genomgräddad och klar för provsmakning. Det doftar kardemumma i hela köket.
Mycket saftig och god kaka som påminner om kardemummabullar men som är mycket enklare att baka. Här slipper man ju jäsningen. Hoppas att ni blir sugna på att testa.