ANNONS

Kardemummakaka

/

När man blir sugen på en saftig kardemummakaka så får man helt enkelt baka det, så det gjorde vi idag. Den här kardemummakakan är så lättbakad så även om jag är trött idag (igen) efter en spännande natt med bebis, så var bakandet inte särskilt ansträngande. Och det är ju så värt det när doften från kardemumma sprider sig i köket medan kakan gräddas. Och när man får provsmaka! Mmmmm… Det är ett enkelt recept med ingredienser som ofta finns hemma och det kommer här:

KARDEMUMMAKAKA – Testa KANELMAMMANS RECEPT

Tips! Filmjölk gå att byta ut mot naturell yoggi

.

Recept

 • 125 g smör
 • 1 msk kardemummakärnor
 • 1 ägg
 • 2,5 dl strösocker
 • 2,5 dl filmjölk
 • 6 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver

Topping: Kanel och pärlsocker

.

Gör så här:

 1. Smält smör.
 2. Stöt kardemumma grovt med tex. mortel.
 3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smör, kardemumma och filmjölk i äggsmeten.
 4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
 5. Fördela ut den tjocka smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Strö på kanel och pärlsocker.
 6. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Kolla med provsticka att kardemummakakan är genomgräddad. Låt svalna i formen.

På denna bilden har jag fördelat ut den tjocka smeten i en smord springform. I botten av formen klämde jag fast ett bakplåtspapper. Över smeten har jag pudrat på kanel och strött på pärlsocker. Mängd efter tycke.

Kardemummakakan är genomgräddad och klar för provsmakning. Det doftar kardemumma i hela köket.

Mycket saftig och god kaka som påminner om kardemummabullar men som är mycket enklare att baka. Här slipper man ju jäsningen. Hoppas att ni blir sugna på att testa.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00