ANNONS

Chokladrutor med chokladkräm

/

Hej med ett smaskigt tips. Kladdiga goda chokladrutor med chokladkräm i mitten. Ungefär som en kladdkaka men de här chokladrutorna kan man välja att servera som en kaka att äta med handen eller som en kladdkaka med vispad grädde till.

Hallon är trevligt och gott att servera till när ni bjuder på chokladrutorna som dessert 😛

CHOKLADRUTOR MED CHOKLADKRÄM 

Antal rutor beror på hur stora ni skär upp dem.

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Steg 1, Chokladrutor

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och strösocker. Rör ner de övriga ingredienserna och det smälta smöret.
  3. Grädda i en smord pappersklädd fyrkantig form ca 35×25 cm. Mitt i ugnen 150° i ca 30 min. Ställ in i kylen tills chokladbotten stelnat.

*****************************************************************

Steg 2, Chokladkräm

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 25 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Hacka mjölkchoklad grovt.
  2. Värm under omrörning upp vispgrädde och honung riktigt hett. Drag kastrullen åt sidan. Smält ner mjölkchoklad och smör under omrörning till en jämn smet. Ställ in i kylen tills chokladkrämen tjocknat (ca 1 timme)
  3. Dela sedan den kylskåpskalla chokladbotten i två delar. Bred chokladkräm på ena delen och lägg den andra delen över. Låt stelna ordentligt i kylen, gärna över natten.

Dela i valfria rutor. Servera som en kaka eller som en kladdkaka med tex. hallon och vispad grädde.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med desserter

I chokladkrämen har jag smält ner mjölkchoklad. När chokladkrämen tjocknat är den färdig att fördela ut på chokladbotten. En halva av chokladbotten smetar man ut chokladkräm på och den andra halvan lägger man över.

Här ser ni hur chokladkrämen ligger i mitten av chokladbottnarna.

När kakan stelnat ordentligt så skär man upp den i valfria stora rutor. Lägg gärna ihop chokladbottnarna dagen innan servering så att chokladkrämen stelnar ordentligt. Förvara då i kylen under natten med plastfolie över.

Denna gången ska chokladrutorna serveras som dessert. Vispad grädde och hallon är gott till.

Extra fina blir chokladrutorna med pudrat florsocker på toppen. Det gör man strax innan servering.

Här ser ni den supergoda chokladkrämen igen. Chokladtryffel kan man också kalla den eller chokladganache

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00