ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vattenbad

/

Så här gör jag när jag smälter choklad i vattenbad. I den undre kastrullen har jag kokat upp lite vatten. Ett par centimeter djupt vatten ungefär. I den övre kastrullen har jag lagt i choklad som jag delat i bitar.

Medan vattnet i den undre kastrullen kokar bildas det ånga som stiger uppåt och gör botten på den övre kastrullen varm. Chokladen smälter nu utan att riskera att brännas.

Jag brukar röra runt i chokladen medan den smälter, då går det lite fortare. Har man inte två kastruller som passar i storleken så kan man smälta chokladen i en värmetålig skål som man sätter över vattenbadet istället.

Varje länk leder vidare till flera olika recept

  • KATEGORIER BRÖD
  • KATEGORIER MAT
  • KATEGORIER SÖTT
  • KATEGORI JUL
  • KATEGORI GODIS
0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00