ANNONS

Vattenbad

/

Vattenbad 2
Så här gör jag när jag smälter choklad i vattenbad.

I den undre kastrullen har jag kokat upp lite vatten. Ett par centimeter djupt vatten ungefär. I den övre kastrullen har jag lagt i choklad som jag delat i bitar.

Medan vattnet i den undre kastrullen kokar bildas det ånga som stiger uppåt och gör botten på den övre kastrullen varm.

Chokladen smälter nu utan att riskera att brännas.
Jag brukar röra runt i chokladen medan den smälter, då går det lite fortare.
Har man inte två kastruller som passar i storleken så kan man smälta chokladen i en värmetålig skål som man sätter över vattenbadet istället.
.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00