Järpar med färskost

JÄRPAR MED FÄRSKOST (ca 15 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Järpar

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 800 g köttfärs

Fyllning : 200 g färskost och 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Fyllning : Mosa ihop fyllningen. Ställ åt sidan.
  2. Järpar : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen.
  3. Forma ca 15 bollar i storlek som en clementin. Platta i handflatan ut köttfärsbollarna. Lägg på en klick fyllning. Nyp ihop till järpar.

Alt. 1 Stek järparna i smör tills fin yta och genomstekta.

Alt. 2 Tillaga järparna mitt i ugnen 200° i ca 20 min (stek dem sedan snabbt i smör för fin yta om så önskas) Servera järparna med kokt potatis, riven vitkål och gräddsås

0
17

Flygande Jacob

FLYGANDE JACOB (ca 4 port)

Laga även en smakrik GRÖNPEPPARKYCKLING

Recept

  • 1 grillad kyckling
  • 3 dl vipsgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås (stark eller mild)
  • 2 bananer
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 paket bacon (140 g/st)

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och dela i bitar. Lägg bitarna i ugnsform.
  2. Rör ihop vispgrädde, creme fraiche och chilisås. Häll blandningen över kycklingen.
  3. Strö över skivad banan och jordnötter.
  4. Strimla och knaperstek bacon. Toppa gratängen med bacon.
  5. Gratinera långt ner i ugnen 225° i ca 20 min. Servera flygande jacob med tex. ris och sallad.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
11

Bullar med mandelmassa

Hej vänner. Hoppas att allt är bra med er ♥ Idag ska ni få receptet på världens godaste bullar av mig.

Ni bakar dem med mandelmassa som fyllning och de blir så saftiga och goda. Det är helt omöjligt att bara ta en bulle så bakar ni dem så kommer de gå åt snabbt, det lovar jag!

BULLAR MED MANDELMASSA (48 st)

Baka även goda saffransbullar med mandelmassa

Recept

200 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

1 ägg

ca 14 dl vetemjöl

Fyllning : 1 dl strösocker, 200 g rumsvarmt smör, 200 g mandelmassa och 1 msk vaniljsocker

Topping : Ägg och pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smör. Häll på mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen. Tillsätt resten av blandningen, strösocker, salt och ägg. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  2. Jäs under bakduk i 30 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en stor fyrkant. Elvispa ihop fyllningen. Bred ut på de två fyrkanterna.
  3. Rulla ihop längs långsidan. Skär i skivor (ca 2 cm) Lägg i bullformar. Jäs under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fått fin färg. 225° i 10-12 min.

Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

Ludwig och jag var det som bakade bullar idag. Just den här varianten med mandelmassa i är Ludwigs stora favorit. Oscar sov under hela tiden vi bakade så det gick smidigt. Kanske laddar han för att vara lite mer vaken inatt istället… sötnöten ♥

Och så en närbild på bullen. Sekunden efter provsmakade vi. Smaskiga blev de.

Så här ser bullarna ut innan de hoppar in i ugnen. Fyllning med mandelmassa är ljus och syns knappt inte men det blir verkligen mycket smakrika bullar när de är gräddade.

Till denna satsen bullar som ger ca 48 bullar är en rulle mandelmassa på 200 g lagom att använda i fyllningen. Mandelmassa hittar ni i bakhyllan i mataffären.

Och så några bilder på de färdiga bullarna

Och så några bilder till. Ni måste verkligen testa att baka bullar efter detta receptet, ni kommer inte bli besvikna.

4
123