ANNONS

Järpar med färskost

/

järpar (2)

JÄRPAR MED FÄRSKOST (ca 15 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Järpar
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 800 g köttfärs

Fyllning : 200 g färskost och 1 dl hackad persilja

Gör så här
  1. Fyllning : Mosa ihop fyllningen. Ställ åt sidan.
  2. Järpar : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen.
  3. Forma ca 15 bollar i storlek som en clementin. Platta i handflatan ut köttfärsbollarna. Lägg på en klick fyllning. Nyp ihop till järpar.
Alt. 1 Stek järparna i smör tills fin yta och genomstekta.
.
Alt. 2 Tillaga järparna mitt i ugnen 200° i ca 20 min (stek dem sedan snabbt i smör för fin yta om så önskas) Servera järparna med kokt potatis, riven vitkål och gräddsås

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00