Inlägget innehåller annonslänkar

Flämtande uttern

Idag ska ni få ett recept på en helt galet god kycklinggratäng som ni bara måste testa. Flämtande uttern heter kycklinggratängen som jag vill tipsa er om. Det var min mamma som berättade för mig om denna gratängen som skulle vara både god och smidig, jag lade receptet på hög i min receptsamling och idag har jag äntligen testat.

Åh, jösses säger jag bara. Missa inte detta genom att lägga receptet på hög som jag gjorde och därmed nästa glömma bort det, för det här är riktigt gott! Receptet åker raka vägen in i EDITHS BÄSTAoch jag har nu en ny favorit bland alla kycklingrecept 😀

FLÄMTANDE UTTERN (ca 3 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 1 grillad kyckling
  • Salt och vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 konserv minimajs
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 1,5 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Dela grillad kyckling i bitar. Lägg i ugnsform. Salta och peppra.
  2. Strimla paprika. Bryn paprika och minimajs i strösocker några minuter. Fördela över kycklingen.
  3. Vispa grädde. Pressa vitlök. En vitlökspress med skivare hittar ni hos Cervera HÄR
  4. Rör ner pressad vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek i grädden. Bred ut över hela kycklinggratängen.
  5. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 25 min. Servera flämtande uttern med tex. jasminris och grönsaker

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

På denna bilden ser ni den butiksgrillade kycklingen som jag har benat ur och delat i bitar. Över det har jag lagt paprika och minimajs som jag först har brynt i socker. Hoppa inte över det!

Sockret är en viktig del av att det blir så alldeles fantastiskt gott.

Grädden är uppvispad med elvisp och sedan har jag rört ner vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek

Sedan toppar man hela kycklingrätten med gräddblandningen.

(Tips! Den grillade kycklingen kan man byta ut mot tre kycklingfiléer delade i bitar. Bryn i så fall kycklingfilébitarna i lite smör innan den läggs i gratängformen)

Och här är några bilder på den färdiga maten. Redo för provsmakning…

Alltså det är så gott! Så det här MÅSTE ni bara testa, ett säkert kort på en middagsbjudning.

5
157

Kalka av kaffebryggare

Hej med ett riktigt bra husmorstips 😀 Jag brukar kalka av min kaffebryggare med ättiksprit och det blir så rent och fint.

Jag häller på 6 KOPPAR VATTEN i kaffebryggaren. Det mäter jag upp med måttanvisningen i kaffekannan. Och sedan häller jag på 1 dl ÄTTIKSPRIT och sätter igång kaffebryggaren.

När 1/3 av ättiksvattnet kokat igenom stänger jag av kaffebryggaren och låter blandningen verka i 10 min inne i kaffebryggaren.

Sedan sätter jag på kaffebryggaren igen så att allt ättiksvatten kommer ut. För att få bort ättiksmaken kokar jag igenom kaffebryggaren med vanligt vatten 4 gånger efter behandlingen med ättika och sedan är det klart. Rent, fint och fräscht. Och kaffet smakar gott. Testa!

0
15

Järpar med färskost

JÄRPAR MED FÄRSKOST (ca 15 st)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Järpar

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 800 g köttfärs

Fyllning : 200 g färskost och 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Fyllning : Mosa ihop fyllningen. Ställ åt sidan.
  2. Järpar : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärsen.
  3. Forma ca 15 bollar i storlek som en clementin. Platta i handflatan ut köttfärsbollarna. Lägg på en klick fyllning. Nyp ihop till järpar.

Alt. 1 Stek järparna i smör tills fin yta och genomstekta.

Alt. 2 Tillaga järparna mitt i ugnen 200° i ca 20 min (stek dem sedan snabbt i smör för fin yta om så önskas) Servera järparna med kokt potatis, riven vitkål och gräddsås

0
17