ANNONS

Flämtande uttern

/

Idag ska ni få ett recept på en helt galet god kycklinggratäng som ni bara måste testa i helgen. Flämtande uttern heter kycklinggratängen som jag vill tipsa er om. Det var min mamma som berättade för mig om denna gratängen som skulle vara både god och smidig, jag lade receptet på hög i min receptsamling och idag har jag äntligen testat.

Åh, jösses säger jag bara! Missa inte detta genom att lägga receptet på hög som jag gjorde och därmed nästa glämma bort det, för det här är riktigt gott!! Receptet åker raka vägen in i EDITHS BÄSTA och jag har nu en ny favorit bland alla kycklingrecept 😀

FLÄMTANDE UTTERN (ca 3 port)

TIPS! Testa även min goda COWBOYSOPPA

.

Recept

  • 1 grillad kyckling
  • Salt och vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 konserv minimajs
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 1,5 tsk sambal oelek

.

Gör så här:

Dela grillad kyckling i bitar. Lägg i ugnsform. Salta och peppra. Strimla paprika. Bryn paprika och minimajs i strösocker några minuter. Fördela över kycklingen.

Vispa grädde. Rör ner pressad vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek i grädden. Bred ut över hela kycklinggratängen. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 25 min.

.

Servera flämtande uttern med tex. jasminris och grönsaker

På denna bilden ser ni den butiksgrillade kycklingen som jag har benat ur och delat i bitar. Över det har jag lagt paprika och minimajs som jag först har brynt i socker. Hoppa inte över det! Sockret är en viktig del av att det blir så alldeles fantastiskt gott.

Grädden är uppvispad med elvisp och sedan har jag rört ner vitlök, mango chutney, curry och sambal oelek

Sedan toppar man hela kycklingrätten med gräddblandningen (Tips! Den grillade kycklingen kan man byta ut mot tre kycklingfiléer delade i bitar. Bryn i så fall kycklingfilébitarna i lite smör innan den läggs i gratängformen)

Och här är några bilder på den färdiga maten. Redo för provsmakning…

Alltså det är så gott! Så det här MÅSTE ni bara testa, ett säkert kort på en middagsbjudning

6
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00