Philadelphiabullar

PHILADELPHIABULLAR (20 st) – NYA BILDER
Galet goda bullar i långpanna 😛 Det går att öka antalet gropar i degen till tex. 30 st och då göra philadelphiabullarna mindre om så önskas.
Recept
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 11-12 dl vetemjöl
Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker och 200 g färskost ( tex. philadelphia )
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med mjölken.
- Tillsätt rumsvarmt smör, ägg, strösocker och salt. Arbeta in vetemjöl (degen ska vara lite kladdig)
- Tryck med mjölad hand ut degen i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Mosa ihop fyllningen Gör 20 gropar jämt fördelade i degen. Använd tex. ett mjölat finger. Lägg i fyllning i varje grop.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (15-20 min) Låt svalna lite. Skär upp i rutor.
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor

0