Philadelphiabullar

philadelphiabullar

PHILADELPHIABULLAR (20 st)

Galet goda bullar i långpanna 😛 Det går att öka antalet gropar i degen till tex. 30 st och då göra philadelphiabullarna mindre om så önskas.

 

Recept

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 11-12 dl vetemjöl

Fyllning : 150 g rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 msk vaniljsocker och 200 g färskost ( tex. philadelphia )

Topping : Ägg och pärlsocker

 

Gör så här:

  1. Värm mjölk till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med mjölken.
  2. Tillsätt rumsvarmt smör, ägg, strösocker och salt. Arbeta in vetemjöl (degen ska vara lite kladdig)
  3. Tryck med mjölad hand ut degen i en djup pappersklädd ugnsplåt 30×40 cm. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  4. Mosa ihop fyllningen Gör 20 gropar jämt fördelade i degen. Använd tex. ett mjölat finger. Lägg i fyllning i varje grop.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (15-20 min) Låt svalna lite. Skär upp i rutor.

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

 

LOADING..