Sockerbullar med drottningsylt

SOCKERBULLAR MED DROTTNINGSYLT (30 st)
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Recept
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk stött kardemumma
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg
- 50 g jäst
- ca 14 dl vetemjöl
Fyllning : Drottningsylt
Topping : 100 g smält smör och 3 dl strösocker
Gör så här
- Smält smör. Rör ner mjölk, strösocker, kardemumma, salt och ägg. Värm till fingervamt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
- Arbeta in resten av blandningen och vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 30 bullar. Platta till. Klicka ut 2 msk sylt/bulle. Nyp ihop.
- Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min. Doppa ovansidan av bullarna i smält smör innan servering. Vänd i strösocker.

0