Sockerbullar med drottningsylt

sockerbullar

SOCKERBULLAR MED DROTTNINGSYLT (30 st)

Baka även mina goda PHILADELPHIABULLAR

 

Recept

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 g jäst
  • ca 14 dl vetemjöl

Fyllning : Drottningsylt

Topping : 100 g smält smör och 3 dl strösocker

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ner mjölk, strösocker, kardemumma, salt och ägg. Värm till fingervamt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Arbeta in resten av blandningen och vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.
  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 30 bullar. Platta till. Klicka ut 2 msk sylt/bulle. Nyp ihop.
  4. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakpappersklädd ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min. Doppa ovansidan av bullarna i smält smör innan servering. Vänd i strösocker.

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..