ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Fyriskaka

/

Hej vänner. Kul att ses ♥ I helgen har vi haft gäster och då passade jag på att baka en (eller två gjorde jag) äppelkaka som jag tror att alla som gillar äpple tycker om. Äppelkakan kallas för fyriskaka och det är en saftig sockerkaka med äpple i smeten. Väldigt, väldigt god.

Receptet har jag sparat sedan jag bakade fyriskaka i skolan för många år sedan. Den är lika omtyckt idag som den var då. Jag minns att alla i klassen tyckte om äppelkakan och ville skriva ner receptet för att ta med sig hem. Och här lämnar jag nu det vidare till er… varsågoda.

FYRISKAKA

Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

 • 125 g rumsvarmt smör
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 ägg
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 msk grädde

Fyllning : 3 äpple, 2-3 msk strösocker och 1-2 tsk kanel

Gör så här

 1. Elvispa ihop rumsvarmt smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
 2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med grädde.
 3. Bred ut smeten i smord och bröad springform Ø ca 24 cm. En fin springform i färgen champagne finns på Cervera HÄR
 4. Skala och klyfta äpplen. Blanda med strösocker och kanel. Tryck ner klyftorna i smeten.
 5. Grädda mitt i ugnen 175° i 35-40 min. Servera fyriskaka med tex. vaniljvisp

Ett äppelrecept från skolan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept

3 äpple är lagom att använda till fyriskaka. Använd gärna svenska äpplen. Nedan ser ni två äppelkakor som är färdiggräddade. Det doftar kanel i hela köket.

När äppelkakan har svalnat lite är det fint att pudra florsocker på toppen. Servera fyriskakan ljummen med tex. vaniljvisp

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00