ANNONS

Saftig råglimpa med bikarbonat

/
råglimpa

SAFTIG RÅGLIMPAMED BIKARBONAT (min systers recept)

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

Recept

  • 4 dl rågsikt
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl havrekli
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0,5 dl mörk brödsirap
  • 4 dl filmjölk (valfri fetthalt)
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Rör ihop rågsikt, rågmjöl, havrekli, linfrö, salt och brödkryddor. Rör ner bikarbonat.
  2. Arbeta in brödsirap, filmjölk och rapsolja till en ganska lös deg.
  3. Häll ut degen i en smord brödform och ställ in längst ner i en kall ugn.
  4. Sätt ugnen på 200°och grädda brödlimpan i 50 min. Stäng sedan av ugnen. Låt brödet stå kvar inne i ugnen på eftervärme i 10 min.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor och en Lista med bakpulverbröd och kalljäst

nyttig raglimpan
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00