Saftig råglimpa med bikarbonat
SAFTIG RÅGLIMPAMED BIKARBONAT (min systers recept)
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
Recept
- 4 dl rågsikt
- 2 dl rågmjöl
- 1 dl havrekli
- 1 dl hela linfrön
- 1 tsk salt
- 2 tsk brödkryddor
- 2 tsk bikarbonat
- 0,5 dl mörk brödsirap
- 4 dl filmjölk (valfri fetthalt)
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Rör ihop rågsikt, rågmjöl, havrekli, linfrö, salt och brödkryddor. Rör ner bikarbonat.
- Arbeta in brödsirap, filmjölk och rapsolja till en ganska lös deg.
- Häll ut degen i en smord brödform och ställ in längst ner i en kall ugn.
- Sätt ugnen på 200°och grädda brödlimpan i 50 min. Stäng sedan av ugnen. Låt brödet stå kvar inne i ugnen på eftervärme i 10 min.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor och en Lista med bakpulverbröd och kalljäst
0