ANNONS

Äppelpaj med hyvlat smör

/

Hej alla. Nu frossar vi verkligen i svenska äpple här hemma.

Vi gör både äppelpaj och äppelkaka i olika varianter. Helt underbart gott är det.

Denna gången gjorde vi kanske den enklaste äppelpaj man kan göra, en riktig klassiker. Klyftade äpple toppade med en mjöl och sockerblandning och så hyvlat smör över det. Känner ni igen det?

Galet gott! Receptet kommer här:

ÄPPELPAJ MED HYVLAT SMÖR

Klicka på länken för fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 6-7 äpplen
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kylskåpskallt smör

Gör så här:

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplen. Lägg i ugnsform.
  2. Rör ihop strösocker och vetemjöl. Häll blandningen över klyftorna.
  3. Hyvla smör med tex. osthyvel och täck hela äppelpajen med smöret.
  4. Grädda mitt i ugnen 200° tills fin färg (ca 25 min)

En klassisk äppelkaka med hyvlat smör

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

Här ser ni klyftade äpple som jag fördelat ut i en ugnsform.

Denna gången använde jag en fyrkantig form men det går lika bra att använda en rund pajform istället.

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Hela äppelpajen täcks med smör som jag hyvlat med en osthyvel.

Under smöret gömmer sig mjöl och sockerblandningen som är utspritt över äppelklyftorna.

Tips! Smöret är lättare att hyvla om det får ligga i frysen en stund och bli riktigt kallt.

Nu har äppelpajen varit i ugnen tills de klyftade äpplena har mjuknat och pajen har fått fin färg.

Det luktar underbart i köket.

Servera den nygräddade äppelpajen med hemgjord vaniljvisp (eller köp färdig vaniljvisp i mataffären, det är också gott)

Nomnom.. bjud era allra bästa vänner på denna pajen. De kommer att älska den. KRAM

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00