Kokostoppar

 

Ni som följer mig här i bloggen vet ju att jag gärna bakar med kokos tex. DENNA och DENNA och DENNA. Idag tänkte jag fylla på med ännu en kokoskaka här bland mina andra recept. Lättbakade och klassiska kokostoppar blir dagens recept 😀 Väldigt smaskig kaka tycker jag som gillar kokos

KOKOSTOPPAR (16 st)

Baka även KOLASNITTAR MED KANEL

.

Recept

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 200 g riven kokos

.

Gör så här:

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna. Låt svälla i 15 min.
  2. Forma med händerna smeten till 16 st kokostoppar och ställ dem på en ugnsplåt (ev pappersklädd)
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min

Här ser ni rakt ner i bunken. Jag har blandat ihop alla ingredienser och nu ska smeten svälla i rumstemperatur i 15 min. Att smeten sväller är viktigt för att topparna ska hålla formen under gräddning.

Kokostoppar som svalnat en stund efter de varit i ugnen. Lite färg på toppen och botten, då är de alldeles lagom gräddade tycker jag.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..