ANNONS

Kycklingköttbullar

/

kycklingköttbullar (3)

KYCKLINGKÖTTBULLAR (ca 4 port)

Laga även min goda KYCKLINGLASAGNE

Recept

  • 1 ägg
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk mjölk
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mixad gul lök
  • 500 g kycklingfärs

Sås : 2 dl vatten, 2 dl vispgrädde, 1,5 msk koncentrerad kycklingfond. Salt och vitpeppar. Soya. Maizena redning

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom kycklingfärs och låt svälla i 10 min. Blanda sedan in kycklingfärsen (ställ in färsen en stund i kylen om den känns lös)
  2. Arbeta med fuktad hand ut kycklingköttbullar
  3. Stek tills köttbullarna är knappt klara och har fått fin färg. Lägg över köttbullarna på ett fat. Ta ev. bort stekklumpar ur stekpannan.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till såsen i stekpannan. Koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Soya tills fin färg. Maizena redning tills såsen har önskad konsistens.
  5. Lägg i kycklingköttbullarna i såsen. Låt såsen småputtra tills kycklingköttbullarna är helt klara.

kycklingköttbullar (4)

Vill ni servera potatismos till kycklingköttbullarna gör så här: 

  1. Skala och dela 8 st stora mjöliga potatisar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet.
  2. Tryck ner ca 25 g smör i potatisen. Häll på 0,5 dl mjölk. Elvispa ihop moset. Rör i en skvätt grädde. Smaka av med salt och vitpeppar (och ev. riven muskotnöt om så önskas)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00