Kycklingköttbullar
KYCKLINGKÖTTBULLAR (ca 4 port)
Laga även min goda KYCKLINGLASAGNE
Recept
- 1 ägg
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk mjölk
- 0,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 msk mixad gul lök
- 500 g kycklingfärs
Sås : 2 dl vatten, 2 dl vispgrädde, 1,5 msk koncentrerad kycklingfond. Salt och vitpeppar. Soya. Maizena redning
Gör så här:
- Rör ihop allt utom kycklingfärs och låt svälla i 10 min. Blanda sedan in kycklingfärsen (ställ in färsen en stund i kylen om den känns lös)
- Arbeta med fuktad hand ut kycklingköttbullar
- Stek tills köttbullarna är knappt klara och har fått fin färg. Lägg över köttbullarna på ett fat. Ta ev. bort stekklumpar ur stekpannan.
- Vispa ihop alla ingredienser till såsen i stekpannan. Koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Soya tills fin färg. Maizena redning tills såsen har önskad konsistens.
- Lägg i kycklingköttbullarna i såsen. Låt såsen småputtra tills kycklingköttbullarna är helt klara.
Vill ni servera potatismos till kycklingköttbullarna gör så här:
- Skala och dela 8 st stora mjöliga potatisar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet.
- Tryck ner ca 25 g smör i potatisen. Häll på 0,5 dl mjölk. Elvispa ihop moset. Rör i en skvätt grädde. Smaka av med salt och vitpeppar (och ev. riven muskotnöt om så önskas)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling